Menu

mr. Ingrid Luimes

Ik ben Ingrid Luimes, MfN-registermediator, coach en advocaat voor gemeenschappelijke belangen. Als mediator begeleid ik cliënten die zijn vastgelopen in een conflict of in hun relatie en ik ondersteun hen bij het vinden van een passende oplossing.

Het vinden van een passende oplossing is telkens een oplossing op maat. Deze oplossing kan zijn een echtscheiding, maar ook verwijzing naar deskundige hulp. Een andere keer is het nodig een ouderschapsplan op te stellen of aan te passen dan wel een nieuwe alimentatieberekening te maken die past bij de veranderende situatie. Als het gaat om arbeidsconflicten begeleid ik werkgever en werknemer of werknemers onderling bij verbetering van hun samenwerking, re-integratie op het werk of op een goede wijze beëindigen van het arbeidscontract.

Familiebedrijven hebben ook mijn aandacht. Als het gaat om conflicten binnen familiebedrijven, dan is er een samenspel van familierelaties en werk die de conflicten vaak nog ingewikkelder en aangrijpender maken voor de betrokkenen dan menig ander conflict. Dit betekent vaak veel stress en verdriet, wat doorwerkt in het bedrijf en de privésituatie. Deze conflicten vragen vaak meer tijd voor een oplossing en een systemische aanpak.

Door partijen via mediation naar een oplossing te begeleiden, worden conflicten sneller, vaak beter en duurzamer opgelost dan in gerechtelijke procedures. Dit is prettiger voor de cliënten zelf, hun kinderen en de reputatie van het bedrijf.

Over mijzelf

Ik heb rechten gestudeerd in Nijmegen en ben in 1993 afgestudeerd. Na mijn studie ben ik gestart in het familiebedrijf van mijn ouders in de onroerend goed makelaardij. Daarna heb ik gewerkt bij De Lorijn in Druten als onroerend goed deskundige. De overstap naar de advocatuur heb ik gemaakt bij Bax advocaten te Doetinchem. In 2002 ben ik als zelfstandig advocaat begonnen in de maatschap Diepeveen Van Schaik & Partners.

Sinds 2007 ben ik als MfN (voorheen NMI) registermediator werkzaam bij Heerenstaete advocaten & mediation.

Ik ben gespecialiseerd op het gebied van personen- en familierecht en op het arbeidsrecht. Mijn werk heeft zowel juridische als psychologische kanten. Ik heb rechten gestudeerd in Nijmegen aan de Radboud Universiteit. Op het psychologische vlak ben ik opgeleid bij Phoenix Opleidingen te Utrecht door het volgen van de 3-jarige opleiding Professionele Communicatie (o.a. NLP, TA, familie opstellingen) en de opleiding Systemisch werken. Verder heb ik de KIES training gevolgd, gericht op kinderen in echtscheidingssituaties. Om mijn kennis op peil te houden blijf ik voortdurend bijscholingscursussen volgen.

Ik ben lid van diverse mediationverenigingen (NMv, de MfN groep Arbeidsmediators, Mfam en de NVVMA). Ook werk ik als rechtbankmediator en heb ik een samenwerkingsrelatie met Van Opstal en Partners te Nijmegen.

Naast de mediationpraktijk heb ik een praktijk in coaching en training, zie mijn website: www.ingridluimes.nl.

Inmiddels heb ik vele mediations met succes afgerond. Ik heb veel respect voor mijn cliënten die in een kwetsbare periode toch de moed en de kracht tonen om er onderling uit te komen.

Kosten

Ik sta ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Cliënten die op grond van hun inkomen en vermogen in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand betalen een eenmalige eigen bijdrage van € 53,– of € 105,–.

Het reguliere uurtarief bedraagt € 175,– per uur exclusief BTW. Indien u dit wenst, kan ik ook een vast tarief met u afspreken. Vraagt u naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Neemt u gerust contact met mij op voor een vrijblijvend intakegesprek:

email: luimes@heerenstaete.nl

mobiele telefoon: 06-50890640

Ik bel u graag, geheel vrijblijvend:

Juridische diensten en mediation op onder meer de volgende rechtsgebieden:

Arbeidsrecht

Personen- en familierecht

Ondernemingsrecht

Onroerend goed recht

Strafrecht

Kunnen wij u helpen?