Menu

Personen- en familierecht

Je kunt je afvragen of een echtscheidingsprocedure thuis hoort in de rechtbank. Soms kan het echt niet anders, bijvoorbeeld als er sprake is van mishandeling. Vaak is er sprake van niet verwerkte emoties, waardoor het gesprek niet meer mogelijk is. Die emoties komen niet of onvoldoende aan bod in de rechtszaal, maar vormen wel de basis voor een zogenaamde “vechtscheiding”.

Een echtscheidingsprocedure die niet via mediation of een 4-gesprek tot een oplossing komt, is schadelijk voor alle betrokkenen. En wel op de eerste plaats voor de kinderen. Vandaar dat Ingrid Luimes een dergelijke procedure als uiterste rechtsmiddel ziet. Zij heeft ook als advocaat oog voor de emoties, de verwachtingen en standpunten van haar cliënten. Deze plaatst ze in de juridische context en zij adviseert vervolgens haar cliënten wat het beste te doen met het oog op de toekomst.

U kunt ook bij Ingrid Luimes terecht met vragen over kinder- en partneralimentatie, gezag, omgangsregelingen, verdeling van de boedelgemeenschap en afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden.

 

 

 

 

Juridische diensten en mediation op onder meer de volgende rechtsgebieden:

Algemeen Civielrecht

Arbeidsrecht

Personen- en familierecht

Ondernemingsrecht

Strafrecht

Kunnen wij u helpen?