Menu

Personen- en familierecht

Een echtscheiding is soms onvermijdelijk. Maar moet je daarvoor naar de rechtbank?  In enkele gevallen kan het echt niet anders, bijvoorbeeld als er sprake is van mishandeling. Vaak echter is er sprake van niet verwerkte emoties en die kunnen leiden tot een zogenaamde “vechtscheiding”. Dit is schadelijk voor alle betrokkenen, voornamelijk de kinderen.

Mediation is de aangewezen weg als het samen niet meer lukt. In mediation kunnen de emoties (voor een deel) worden verwerkt en maken partijen afspraken over hoe op een goede manier uit elkaar te gaan, met oog voor de belangen van de kinderen. Hier hoort ook een goed en op maat gemaakt ouderschapsplan en alimentatieberekening bij. Onze mediator, Ingrid Luimes, begeleidt u bij het gehele proces. U hoeft hiervoor dus niet alsnog naar een andere advocaat en naar de rechtbank. Dat bespaart tijd en geeft rust.

Voor mediation heb je twee partijen nodig. Als een van de partijen niet in mediation wil gaan, dan zal ook de andere partij een advocaat moeten inschakelen. Onze advocaten werken hierin samen. Ingrid Luimes start het voortraject en probeert namens de cliënt in een gesprek met de andere partij en zijn/haar advocaat tot een minnelijke regeling te komen. Als mediator is zij het gewend om met partijen om tafel te gaan en de echtscheiding op een goede wijze af te ronden. Lukt dit niet, dan pakt zij of Bas van Riel het verder op bij de rechtbank. Wij zijn scherp op de inhoud, maar wij houden wel rekening met de emoties die partijen in deze moeilijke fase van hun leven hebben. Een optimale samenwerking dus die uw belangen dient.

 

 

 

 

Juridische diensten en mediation op onder meer de volgende rechtsgebieden:

Algemeen Civielrecht

Arbeidsrecht

Personen- en familierecht

Ondernemingsrecht

Strafrecht

Kunnen wij u helpen?