Mediation

Wat is mediation?

Mediation is het oplossen van een conflict onder begeleiding van een neutrale gespreksbegeleider (een mediator). Een groot voordeel van mediation is dat het conflict vaak sneller wordt opgelost dan met een gerechtelijke procedure. Mediation is meestal ook goedkoper dan een procedure, omdat er maar één mediator betaald hoeft te worden in plaats van twee advocaten. En tenslotte is bij onderlinge overeenstemming de kans op een duurzame afspraak en een betere onderlinge verstandhouding groter dan wanneer de rechter een uitspraak heeft moeten doen.

Een mediation is meestal binnen vier tot twaalf weken afgerond. De duur hangt af van de inhoud van het conflict en de mate waarin het conflict is geëscaleerd.

Mediation is geen beschermde titel. Iedereen kan zich mediator noemen. Kies voor een MfN-registermediator, dan bent je ervan verzekerd dat de mediator een gedegen opleiding heeft gevolgd. De MfN-registermediator is geslaagd voor het assessment en hij/zij heeft de nodige ervaring met mediations. Een MfN-registermediator werkt tenslotte volgens de regelgeving van het MfN, waardoor de mediation met zorgvuldige waarborgen is omgeven.

Heerenstaete staat u bij in

Mediation

Coaching

Advocatuur

Wilt u teruggebeld worden ?