ALIMENTATIE

Ouders zijn verplicht om alimentatie te betalen voor hun kinderen. Er kan ook een verplichting bestaan om alimentatie te betalen aan de ex-partner. Kinderalimentatie gaat voor op partneralimentatie. Allereerst is de vraag van belang wat de kinderen kosten. Daarna wordt de verdeling van de kosten gemaakt op basis van de inkomens van de ouders. Is er daarna nog ruimte over voor partneralimentatie en de andere partner heeft hier behoefte aan, dan is dit een onderwerp van gesprek.

Hoe eenvoudig het misschien ook lijkt, er komt veel kijken bij het opstellen van een alimentatieberekening. In de wet is hierover niet zo heel veel geregeld, met als gevolg dat er veel rechtspraak is gewezen over alimentatie. Daarnaast stelt de Expertgroep Alimentatienormen elk jaar een rapport vast, waarin de uitgangspunten zijn vastgelegd. De rechters hanteren dit rapport als leidraad bij hun beslissingen.

Ik maak de alimentatieberekening en bespreek dit met jullie. Als jullie willen afwijken van de berekening, dan kan dat. Ik leg dit dan zorgvuldig vast in het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant.

Heerenstaete staat u bij in

Mediation

Coaching

Advocatuur

Wilt u teruggebeld worden ?