Menu

Echtscheiding

Een echtscheiding is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven. Een periode van verdriet, onzekerheid en zorgen over bijvoorbeeld het welzijn van de kinderen. De persoon die je lief hebt gehad, verlaat jou of jij ziet je genoodzaakt je geliefde te verlaten. Het maakt niet uit wie degene is die besluit te gaan scheiden, beide partners hebben vaak veel verdriet of verdriet gehad. Aan de uiteindelijke beslissing is meestal al een lange, zware periode voorafgegaan. Vaak voelt een echtscheiding als falen en je kinderen moeten missen voelt als fantoompijn.

Wanneer u gezamenlijk willen scheiden, kunt u dit het beste doen in mediation. Ingrid Luimes begeleidt hen hierbij. Een veelgehoord misverstand is dat het doel in mediation is om de relatie te herstellen (relatietherapie), dit is niet juist. In mediation begeleidt Ingrid Luimes u naar een goed einde van uw relatie, waarin de eventuele kinderen niet uit het oog worden verloren.

Ingrid Luimes heeft als mediator al vele echtscheidingen begeleid. Er moet heel veel geregeld worden, maar zij verliest de emoties die meespelen niet uit het oog. Door ook hier aandacht aan te besteden, krijgen de gevoelens een plek, vaak levert het wat begrip op voor de ander en wordt er ruimte geschapen voor de zakelijke aspecten die geregeld moeten worden. De toekomst krijgt weer een beetje licht.

Ingrid Luimes is naast MfN-mediator en coach ook advocaat. Zij  is volledig op de hoogte van de juridische kennis die nodig is om een echtscheiding van a-z te begeleiden. Zij verstrekt de juridische informatie en begeleidt de partners bij de onderhandelingen. Zij is ook volledig op de hoogte van de alimentatieregels en zij maakt kinder- en partneralimentatieberekeningen. Wanneer de partners afspraken hebben gemaakt over de verdeling van de huwelijksgemeenschap, de woning, het pensioen, alimentatie en het ouderschapsplan, dan stelt Ingrid Luimes het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan op en dient zij dit samen met het echtscheidingsverzoek in bij de rechtbank. Tenslotte zorgt Ingrid Luimes voor de verdere afronding van het huwelijk door de procedure te voeren bij de rechtbank. Dit is een administratieve procedure, die vier tot zes weken duurt.

 

Juridische diensten en mediation op onder meer de volgende rechtsgebieden:

Algemeen Civielrecht

Arbeidsrecht

Personen- en familierecht

Ondernemingsrecht

Strafrecht

Kunnen wij u helpen?