Menu

Echtscheiding

Een echtscheiding is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven. Een periode van verdriet, onzekerheid en zorgen over bijvoorbeeld het welzijn van de kinderen. De persoon die je lief hebt gehad, verlaat jou of jij ziet je genoodzaakt je geliefde te verlaten. Het maakt niet uit wie degene is die besluit te gaan scheiden, beide partners hebben vaak veel verdriet of verdriet gehad. Aan de uiteindelijke beslissing is meestal al een lange, zware periode voorafgegaan. Vaak voelt een echtscheiding als falen en je kinderen moeten missen voelt als fantoompijn.

Wanneer u gezamenlijk willen scheiden, kunt u dit het beste doen in mediation. Ingrid Luimes begeleidt hen hierbij. Een veelgehoord misverstand is dat het doel in mediation is om de relatie te herstellen (relatietherapie), dit is niet juist. In mediation begeleidt Ingrid Luimes u naar een goed einde van uw relatie, waarin de eventuele kinderen niet uit het oog worden verloren.

Bij een echtscheiding komt veel kijken en er moet heel veel geregeld worden. Ingrid Luimes geeft ruimte voor de emoties die hierbij meespelen, waardoor de gevoelens een plek krijgen. Dit levert vaak meer begrip op voor de ander en dan komt er ook ruimte voor de zakelijke aspecten. De toekomst krijgt dan weer een beetje licht.

Ingrid Luimes heeft psychologische kennis en zij is op de hoogte van de juridische regelgeving die nodig is om een echtscheiding van a-z te begeleiden. Zij verstrekt de juridische informatie en begeleidt de partners bij de onderhandelingen. Zij kent de alimentatieregels en zij maakt kinder- en partneralimentatieberekeningen. Wanneer de partners afspraken hebben gemaakt over de verdeling van de huwelijksgemeenschap, de woning, het pensioen, alimentatie en de invulling van het gezamenlijk ouderschap, dan stelt Ingrid Luimes het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan op. Zij voert de procedure bij de rechtbank. Dit is een administratieve procedure die ongeveer vier weken duurt. Daarna rondt zij de echtscheiding af. Het gehele proces is in handen bij een persoon en dat is voor u wel net zo prettig in deze lastige tijden.

 

Juridische diensten en mediation op onder meer de volgende rechtsgebieden:

Algemeen Civielrecht

Arbeidsrecht

Personen- en familierecht

Ondernemingsrecht

Strafrecht

Kunnen wij u helpen?