Menu

mr. Ingrid Luimes

“Alles draait om relaties”

Ik ben Ingrid Luimes, MfN-registermediator, coach in relaties en familiebedrijven en advocaat.

Het vinden van een passende oplossing is telkens een oplossing op maat. Deze oplossing kan zijn een echtscheiding, maar ook verwijzing naar deskundige hulp. Een andere keer is het nodig een ouderschapsplan op te stellen, aan te passen of een nieuwe alimentatieberekening te maken. In arbeidsconflicten begeleid ik werkgever en werknemer of werknemers onderling bij verbetering van hun samenwerking, re-integratie op het werk of op een goede wijze beëindigen van het arbeidscontract.

Familiebedrijven hebben ook mijn aandacht. Als het gaat om conflicten binnen familiebedrijven, dan is er een samenspel van familierelaties en werk die de conflicten vaak nog ingewikkelder en aangrijpender maken dan menig ander conflict. Dit betekent veel stress en verdriet, wat doorwerkt in het bedrijf en de privésituatie. Deze conflicten vragen vaak meer tijd voor een oplossing en een systemische aanpak.

Door partijen via mediation naar een oplossing te begeleiden, worden conflicten sneller, goedkoper en duurzamer opgelost dan via gerechtelijke procedures. Dit is prettiger voor de cliënten zelf, hun kinderen en de reputatie van het bedrijf. Omdat ik ook advocaat ben, wikkel ik de echtscheidingsprocedure volledig af. Dit scheelt tijd en kosten.

Over mijzelf

Ik heb rechten gestudeerd in Nijmegen aan de Radboud Universiteit en ik ben in 1993 afgestudeerd. Na mijn studie ben ik gestart in het familiebedrijf van mijn ouders in de onroerend goed makelaardij en ben ik beëdigd als makelaar o.g.. Daarna heb ik gewerkt bij De Lorijn in Druten als onroerend goed deskundige. In 1997 heb ik de overstap naar de advocatuur gemaakt bij Bax advocaten te Doetinchem en ben ik beëdigd als advocaat. In 2002 ben ik als zelfstandig advocaat begonnen in de maatschap Diepeveen Van Schaik & Partners.  Dit kantoor is in 2008 van naam veranderd en sindsdien ben ik als MfN-registermediator werkzaam bij Heerenstaete advocaten & mediation.

Ik ben gespecialiseerd op het gebied van personen- en familierecht en op het arbeidsrecht. Mijn werk heeft zowel juridische als psychologische kanten. Op het psychologische vlak ben ik opgeleid bij Phoenix Opleidingen te Utrecht door het volgen van de 3-jarige opleiding Professionele Communicatie (o.a. NLP, TA, familie opstellingen), de opleiding Systemisch werken en de opleiding Relatietherapie. Verder heb ik de KIES training gevolgd, gericht op kinderen in echtscheidingssituaties. Om mijn kennis op peil te houden blijf ik voortdurend bijscholingscursussen volgen.

Ik sta ingeschreven bij de Orde van Advocaten en de Mediation federatie Nederland (MfN). Ik ben lid van diverse mediationverenigingen (MfN groep Arbeidsmediators, VAN, Mfam, en de NMv). Daarnaast werk ik als rechtbankmediator en heb ik een samenwerkingsrelatie met Van Opstal en Partners te Nijmegen. In 2017 is het Mediation Loket de Vallei opgericht en hiervan maak ik deel uit van het bestuur. Tenslotte werk ik samen met www.gecertificeerdemediators.nl

Naast de mediationpraktijk heb ik een praktijk in Coaching in Relaties en Familiebedrijven, zie mijn website: www.ingridluimes.nl.

Kosten

Ik sta ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Cliënten die op grond van hun inkomen en vermogen in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand betalen een eenmalige eigen bijdrage van € 55,– of € 109,–.

Mijn uurtarief bedraagt € 175,– per uur excl. BTW.  Ik werk ook met vaste tarieven, vraag gerust naar de mogelijkheden.

U bent altijd welkom voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek.

email: luimes@heerenstaete.nl

mobiele telefoon: 06-50890640

Ik bel u graag, geheel vrijblijvend:

Juridische diensten en mediation op onder meer de volgende rechtsgebieden:

Algemeen Civielrecht

Arbeidsrecht

Personen- en familierecht

Ondernemingsrecht

Strafrecht

Kunnen wij u helpen?