Menu

mr. Ingrid Luimes

“Alles draait om relaties”

Ik ben Ingrid Luimes, MfN-registermediator, coach in relaties en familiebedrijven en advocaat.

In het leven loopt niet altijd alles op rolletje. Wanneer het gaat om een crisis in je relatie of op het werk, kunt je bij mij terecht. In een relatiecrisis begeleid ik jou/jullie bij je (echt)scheiding, maar je kunt ook bij mij terecht in individuele coaching en relatiecoaching/therapie. Ook ben ik behulpzaam bij het opstellen van een ouderschapsplan of het maken van een (nieuwe) alimentatieberekening. In arbeidsconflicten begeleid ik werkgever en werknemer of werknemers onderling bij verbetering van hun samenwerking, re-integratie op het werk of op een goede wijze beëindigen van het arbeidscontract.

Verder begeleid ik familiebedrijven in coaching op communicatie en in conflicten. Bij familiebedrijven is sprake van een samenspel van relaties en werk die de conflicten vaak nog ingewikkelder en aangrijpender maken dan menig ander conflict. Dit betekent veel stress en verdriet, wat doorwerkt in het bedrijf en de privésituatie. Deze conflicten vragen vaak meer tijd voor een oplossing en een systemische aanpak.

Door partijen via mediation naar een oplossing te begeleiden, worden conflicten sneller, goedkoper en duurzamer opgelost dan via gerechtelijke procedures. Dit is prettiger voor de cliënten zelf, hun kinderen en de reputatie van het bedrijf. Omdat ik ook advocaat ben, wikkel ik de echtscheidingsprocedure volledig af. Dit scheelt tijd en kosten.

Over mijzelf

Ik heb rechten gestudeerd in Nijmegen aan de Radboud Universiteit en ik ben in 1993 afgestudeerd. Na mijn studie ben ik gestart in het familiebedrijf van mijn ouders in de onroerend goed makelaardij en ben ik beëdigd als makelaar o.g.. Daarna heb ik gewerkt bij De Lorijn in Druten als onroerend goed deskundige. In 1997 heb ik de overstap naar de advocatuur gemaakt bij Bax advocaten te Doetinchem en ben ik beëdigd als advocaat. In 2002 ben ik als zelfstandig advocaat begonnen in de maatschap Diepeveen Van Schaik & Partners.  Dit kantoor is in 2008 van naam veranderd en sindsdien ben ik als MfN-registermediator werkzaam bij Heerenstaete advocaten & mediation.

Ik ben gespecialiseerd op het gebied van personen- en familierecht en op het arbeidsrecht. Mijn werk heeft zowel juridische als psychologische kanten. Op het psychologische vlak ben ik opgeleid bij Phoenix Opleidingen te Utrecht door het volgen van de 3-jarige opleiding Professionele Communicatie (o.a. NLP, TA, familie opstellingen), de opleiding Systemisch werken en de opleiding Relatietherapie. Verder heb ik de KIES training gevolgd, gericht op kinderen in echtscheidingssituaties. Om mijn kennis op peil te houden blijf ik voortdurend bijscholingscursussen volgen.

Ik sta ingeschreven bij de Orde van Advocaten en de Mediation federatie Nederland (MfN). Ik ben lid van diverse mediationverenigingen (MfN groep Arbeidsmediators, VAN, Mfam, en de NMv). Daarnaast werk ik als rechtbankmediator en ben ik bestuurslid van het Mediation Loket de Vallei.

Naast de mediationpraktijk heb ik een praktijk in Coaching in Relaties en Familiebedrijven, zie mijn website: www.ingridluimes.nl.

Tenslotte ben ik getrouwd en moeder van twee kinderen.

Kosten

Ik sta ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Cliënten die op grond van hun inkomen en vermogen in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand betalen een eenmalige eigen bijdrage van € 55,– of € 109,–.

Mijn uurtarief bedraagt € 175,– per uur excl. BTW.  Ik werk ook met vaste tarieven, vraag gerust naar de mogelijkheden.

Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek.

email: luimes@heerenstaete.nl

mobiele telefoon: 06-50890640

Ik bel u graag, geheel vrijblijvend:

Juridische diensten en mediation op onder meer de volgende rechtsgebieden:

Algemeen Civielrecht

Arbeidsrecht

Personen- en familierecht

Ondernemingsrecht

Strafrecht

Kunnen wij u helpen?