Menu

mr. Ingrid Luimes

Ik ben Ingrid Luimes, MfN-registermediator, coach en advocaat.

Het vinden van een passende oplossing is telkens een oplossing op maat. Deze oplossing kan zijn een echtscheiding, maar ook verwijzing naar deskundige hulp. Een andere keer is het nodig een ouderschapsplan op te stellen of aan te passen dan wel een nieuwe alimentatieberekening te maken die past bij de veranderende situatie. Als het gaat om arbeidsconflicten begeleid ik werkgever en werknemer of werknemers onderling bij verbetering van hun samenwerking, re-integratie op het werk of op een goede wijze beëindigen van het arbeidscontract.

Familiebedrijven hebben ook mijn aandacht. Als het gaat om conflicten binnen familiebedrijven, dan is er een samenspel van familierelaties en werk die de conflicten vaak nog ingewikkelder en aangrijpender maken dan menig ander conflict. Dit betekent veel stress en verdriet, wat doorwerkt in het bedrijf en de privésituatie. Deze conflicten vragen vaak meer tijd voor een oplossing en een systemische aanpak.

Door partijen via mediation naar een oplossing te begeleiden, worden conflicten sneller, vaak beter en duurzamer opgelost dan in gerechtelijke procedures. Dit is prettiger voor de cliënten zelf, hun kinderen en de reputatie van het bedrijf.

Wanneer kwesties niet in mediation of in een 4-gesprek (overleg met de andere partij en zijn/haar advocaat) kunnen worden opgelost, rest niets anders dan een procedure te starten. Ik procedeer niet meer, maar sta enkel nog ingeschreven als advocaat om de echtscheidingsprocedure die mogelijk voortvloeit uit de mediation bij de rechtbank te kunnen afhandelen. Hiervoor hoeven cliënten dus niet nog eens naar een (andere) advocaat toe te gaan. Daarnaast dwingt de inschrijving als advocaat mij om bij te blijven op het juridische gebied van personen-en familierecht en arbeidsrecht, aangezien jaarlijks PE-punten gehaald moeten worden.

Over mijzelf

Ik heb rechten gestudeerd in Nijmegen aan de Radboud Universiteit en ik ben in 1993 afgestudeerd. Na mijn studie ben ik gestart in het familiebedrijf van mijn ouders in de onroerend goed makelaardij en ben ik beëdigd als makelaar o.g.. Daarna heb ik gewerkt bij De Lorijn in Druten als onroerend goed deskundige.  In 1997 heb ik de overstap naar de advocatuur gemaakt bij Bax advocaten te Doetinchem en ben ik beëdigd als advocaat. In 2002 ben ik als zelfstandig advocaat begonnen in de maatschap Diepeveen Van Schaik & Partners.  Dit kantoor is in 2008 van naam veranderd en sindsdien ben ik als MfN-registermediator  en advocaat werkzaam bij Heerenstaete advocaten & mediation.

Ik ben gespecialiseerd op het gebied van personen- en familierecht en op het arbeidsrecht. Mijn werk heeft zowel juridische als psychologische kanten. Op het psychologische vlak ben ik opgeleid bij Phoenix Opleidingen te Utrecht door het volgen van de 3-jarige opleiding Professionele Communicatie (o.a. NLP, TA, familie opstellingen) en de opleiding Systemisch werken. Verder heb ik de KIES training gevolgd, gericht op kinderen in echtscheidingssituaties. Om mijn kennis op peil te houden blijf ik voortdurend bijscholingscursussen volgen.

Ik sta ingeschreven bij de Orde van Advocaten en de Mediation federatie Nederland (MfN). Ik ben lid van diverse mediationverenigingen (MfN groep Arbeidsmediators, VAN, Mfam, NMv en de NVVMA). Daarnaast werk ik als rechtbankmediator en heb ik een samenwerkingsrelatie met Van Opstal en Partners te Nijmegen. In 2017 is het Mediation Loket de Vallei opgericht en hiervan maak ik deel uit van het bestuur. Tenslotte werk ik samen met www.gecertificeerdemediators.nl

Naast de mediationpraktijk heb ik een praktijk in coaching en training, zie mijn website: www.ingridluimes.nl. Momenteel volg ik de opleiding Relatietherapie bij Phoenix Opleidingen te Utrecht.

Kosten

Ik sta ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Cliënten die op grond van hun inkomen en vermogen in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand betalen een eenmalige eigen bijdrage van € 53,– of € 105,–.

Mijn reguliere uurtarief bedraagt € 175,– per uur excl. BTW.  Voor echtscheidingen waarbij geen sprake is van een eigen onderneming, betaalt u maximaal € 1.250,– excl. BTW per persoon, inclusief de te voeren procedure bij de Rechtbank (NB: hier komt nog het griffierecht bij, voor 2018 is dat € 145,50 per persoon).

Neemt u gerust contact met mij op voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek:

email: luimes@heerenstaete.nl

mobiele telefoon: 06-50890640

Ik bel u graag, geheel vrijblijvend:

Juridische diensten en mediation op onder meer de volgende rechtsgebieden:

Algemeen Civielrecht

Arbeidsrecht

Personen- en familierecht

Ondernemingsrecht

Strafrecht

Kunnen wij u helpen?